U Novom Pazaru uknjiženo 806 objekata

Novi Pazar – Za godinu i po dana, koliko je na snazi novi Zakon o ozakonjenju, Službi za katastar u Novom Pazaru stiglo je nešto više od 800 rešenja za realizaciju odnosno knjiženje objekata. Po oceni načelnika Službe za katastar Dušimira Milanovića, to nije zadovoljavajući rezultat. On smatra da je potrebno više raditi na promociji, kako ističe, brojnih prednosti aktuelnog zakona.
Novi Zakon o ozakonjenju na snazi je od 27.novembra 2015.godine. Od tada do danas novopazarskoj Službi za katastgar stiglo je ukupno 806 rešenja, koliko je u tom periodu i uknjiženo objekata.
”Ja mislim da je to loš rezultat za godinu i po dana, s obzirom da je država najavljivala veću kampanju ovde i nije baš za pohvalu”, kaže načelnik Službe za katastar u Novom Pazaru, Dušimir Milanović.
Da bi se ozakonilo što više nelegalnih objekata, Milanović ističe da je potrebna aktivnija kampanja na promociji višestrukih prednosti aktuelnog zakona.
”Mora se malo krenuti u neku žešću kampanju, moraju se službe aktivirati, mora se narod animirati da shvati da ovaj zakon daje dobre mogućnosti; da na vrlo prost i jednostavan način dođu do svog legalnog objekta. Moram istaći i činjenicu da prvi put službe za katastar u celoj Srbiji besplatno knjiže pristigla rešenja”, naglašava Milanović.
Ono što predstavlja najveći problem je, kaže Milanović, dodela kućnog broja objektu u ulici bez naziva, jer, neprecizirana adresa, upozorava, dovodi do neophodne naknadne izmene dokumenata.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO