U Novom Pazaru troje umrlo, 75 hospitalizovano

Na jednog pacijenta stigne još 10 članova porodice

Lončar: Situacija u Novom Pazaru pod kontrolom

Situacija u Novom Pazaru je pod apsolutnom kontrolom, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da su u bolnici u tom gradu timovi zdravstvenih radnika iz Kragujevca, Beograda, Kraljeva, Jagodine, Ćuprije.

On je naglasio da su timovi upućeni u Novi Pazar kako bi pomogli svojim kolegama u borbi protiv virusa korona, jer je Opšta bolnica u tom gradu potpuno pretvorena u kovid bolnicu.

“U Novom Pazaru je mnogo bolje nego što je bilo. Nadam se da će se smanjiti broj pacijenata i da ćemo imati bolje rezultate”, rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ministar je naglasio da je država uradila sve što je do nje – obezbedila dovoljno lekara i sestara, kompletnu opremu.

Lončar je ukazao i da Opšta bolnica i Dom zdravlja koji se nalaze u istom dvorištu imaju više do 1.200 zaposlenih lekara i medicinskih sestara.

“Više od 130 lekara i sestara smo zaposlili samo od maja ove godine u Novom Pazaru”, rekao je Lončar.

Stimulacije za sve u kovid sistemu

Ministar zdravlja naložio je svim direktorima bolnica u Srbiji da mu do sutra dostave podatke o tome da li su isplaćene stimulacije svim zdravstvenim radnicima koji rade u kovid sistemu.

On je danas, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da su mu se lekari i medicinske sestre požalili da im stimulacije nisu isplaćene i naglasio da im one moraju biti isplaćene za ceo prethodni period od kada je počela epidemija virusa korona, jer je to obećano.

“Do sutra ujutru sve bolnice koje su u kovid sistemu i koje imaju radnike u kovid sistemu moraju da mi dostave da li su im isplaćene stimulacije za prethodni period. Izvinjavam se ljudima kojima nisu isplaćene stimulacije, sutra ćemo to ispraviti”, rekao je ministar zdravlja

Mahmutović na kiseoničnoj terapiji

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović je stabilnog zdravstvenog stanja i leči se na Bežanijskoj kosi u Beogradu. O tom se danas odgovarajući na novinarka pitanja, govorile njegove kolege.

„Stanje mu je dobro. Na kiseoničnoj terapiji je. Sinoć je imao temperaturu preko 39 stepeni“, kazao je dr Slobodan Milisavljević.

Tanjug / Z. M. – RTV Novi Pazar

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO