Naslovna Featured Istaknuto U Novom Pazaru trenutno povoljna epidemiološka situacija

U Novom Pazaru trenutno povoljna epidemiološka situacija

u-novom-pazaru-trenutno-povoljna-epidemioloska-situacija

NOVI PAZAR – Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije u Novom Pazaru na današnjem zasedanju analizirali su trenutnu epidemiološku situaciju i proces vakcinacije u ovom gradu.

Na dnevnom redu sednice bilo je reći o usaglašavanje odluka gradskog štaba sa Republičkim.

Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović kaže da je trenutno u Novom Pazaru, kao i u zemlji povoljna epidemiološka situacija. Manji je broj pregleda u kovid ambulanti, a i novozaraženih pacijenata na dnevnom nivou.

“Nekih 5 do 10 imamo dnevno pozitivnih pacijenata, manje je pacijenata u covid ambulanti, ali još uvek je virus prisutan u Novom Pazaru . Mi smo iz ovog dela posebno apelovali da se apsulutno pridržavamo važećih protivepidemioloških mera, koji važe u celoj Srbiji. Pre svega nismo zadovoljini procentom vakcinisanih u Novom Pazaru. Oko 18.000 ljudi je imunizovano jednom dozom, dok je oko 15.000 građana potpuno imunizovano sa dve doze. To je još uvek duplo slabiji procenat nego u Republici Srbiji, naravno situacija je nepovoljna, ali moramo biti jako oprezni. Plašimo se jeseni, početka fakulteta , škola, rada obdaništa kada će biti veliki i pritisak i da kažem strah od ponovnog izbijanja epidemije. Na sednici smo ponovo apelovali na sve aktere da na sve moguće načine da povećamo i radimo na tome da se poveća odziv građana Novog Pazara na vakcinaciju,. Do sada apsolutno nismo imali nikakvih neželjenih dejstava, nikakvih pojava koje bi uticale na to da bude ovakva negativna kampanja prema vakcinaciji. Definitivno se pokazalo da je vakcinacija jedini način da konačno pobedimo ovu bolest”, rekao je Ćorović.

Opšta bolnica se polako vraća u redovan režim rada, Interno odljenje je već počelo da radi normalno, a u toku je sređivanje oftalmologije i ORL odeljenja.

U crvenoj zoni ostaće samo infektivno odeljenje, covid 1 i covid 2 ambulanta.

“Neke specijalističke ambulante su krenule sa radom , većina će u narednon periodu krenuti sa normalnim radom”, rekao je Ćorović.

indeksonline.rs

Exit mobile version