Četvrtak, 29 Septembra, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarU Novom Pazaru se otvara regionalna Kancelarija za ljudska I manjinska prava

U Novom Pazaru se otvara regionalna Kancelarija za ljudska I manjinska prava

Predstavnici Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Stalne konferencije gradova i opština i 11 jedinica lokalne samouprave potpisali su danas u Beogradu protokol o saradnji, kojim su predviđene zajedničke aktivnosti u oblasti borbe protiv diskriminacije.

Tokom ove i naredne godine, biće pilotiran niz preventivnih i promotivnih mera protiv diskriminacije u odabranim lokalnim samoupravama: Boru, Ivanjici, Jagodini, Kosjeriću, Leskovcu, Loznici, Novom Pazaru, Odžacima, Prijepolju, Vranju i Žitištu, rečeno je na skupu.

“Radićemo zajedno na primeni antidiskriminacionih politika”, izjavila je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, koja je istakla da se dvogodišnji projekat finansira sredstvima Delegacije EU u Srbiji, a sprovodi u saradnji sa konsultantskom kompanijom Eptisa.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić rekla je da učesnici EU projekta “Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji” treba “da razmišljaju o odgovornosti da na nivou lokalnih samouprava podižu svest građana i utiču da se nivo tolerancije poveća”.

Najavljujući da će služba Poverenika do kraja godine otvoriti u Novom Pazaru svoju prvu regionalnu kancelariju, ona je rekla da je u planu “da u dogledno vreme budu još tri”, kako bi mogle da budu prisutne u lokalnim samoupravama i da ne deluju samo postfestum.

Nije cilj da uspemo u 11 gradova, već da se u celoj Srbiji lokalne samouprave osnaže podršku žrtvama diskriminacije, izjavio je generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Stanišić.

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. u pazaruje vrlo vazna pomoc sdruge strane jer velika korpcija vlada i mita najgora stvasr je stose policija najvise bavi mitom i korupcijom i doktori narod gine svi ubice normalno setaju policija kolko da nepostoji sve neduzni stradaju menese desijo taj slucaj sadcu da tuzim i doktore i policiju kojaje bila dezurna ali ce daje tuzim u pazaru se sve pokriva sadje najvaznije da doce pomoc sa druge strane dase zastite neduzni narod koji strada

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO