Naslovna Featured Istaknuto U Novom Pazaru preminula devojčica (12) koja je bila zaražena korona virusom

U Novom Pazaru preminula devojčica (12) koja je bila zaražena korona virusom

u-novom-pazaru-preminula-devojcica-(12)-koja-je-bila-zarazena-korona-virusom

NOVI PAZAR – Devojčica H. D. (12) iz Tutina preminula je u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Ovu vesti potvrdili su za Telegraf.rs iz te zdravstvene ustanove navodeći da je “najverovatnije u konkretnom slučaju reč o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom”.

Četvoročlana komisija koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije – subspec. kardiologije, prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine saopštila je da je dete primljeno 21. januara u bolnicu.

Kako su precizirali, primljena je na Odeljenje pedijatrije u 17.16 časova, gde je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je, dalje navode, podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

– Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s) – naveli su odgovoru na pitanja portala Telegraf.rs, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20.10 časova.

Telegraf.rs

Exit mobile version