Naslovna Featured Istaknuto U Novom Pazaru pilot projekat o edukaciji učenika o ekologiji

U Novom Pazaru pilot projekat o edukaciji učenika o ekologiji

u-novom-pazaru-pilot-projekat-o-edukaciji-ucenika-o-ekologiji

U Novom Pazaru realizovaće se pilot projekat ”Uloga učenika u zaštiti životne sredine”, koji će se pored škola u našem gradu realizovati još u  u 29 osnovnih škola u Srbiji.

Protokol o saradnji potpisali su ministri zaštite životne sredine i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Tom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Ideja je da se pripremi dokument koji će usvojiti Vlada Srbije u prvom kvartalu 2022. godine, a koji bi označio otpočinjanje edukativnog programa za učenike u svim školama od iduće školske godine.

U narednih 10 dana, najkasnije do kraja oktobra, očekuje se da pilot projekat otpočne u prvoj od 29 jedinica lokalnih samouprava.

Kriterijum za odabir prvih škola u kojima će se ukazati na neophodnost veće brige o zaštiti životne sredine, odnosi se na prekomerno aerozagađenje u tim mestima.

Vujović je rekla da će u većini gradova biti izgrađeni regionalni reciklažni centri i ukazala da će mladi upravo zahvaljujući edukaciji doprineti pravilnom selektovanju otpada.

 

Podeli

Exit mobile version