Naslovna Featured Istaknuto U Novom Pazaru otvoren regionalni Pčelarski centar

U Novom Pazaru otvoren regionalni Pčelarski centar

Otvaranjem Pčelarskog centra, pčelari Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške lakše će, udruženim snagama, obavljati prozivodnu delatnost u region poznatom po proizvodnji najkvalitetnijeg meda.

Centar, otvoren uz podršku Turska agencije za razvoj (Tika), Grada Novog Pazara i Regionalne razvojne agencije Seda, obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
“Za napredovanje i proširenje kapaciteta neophodno je udruživanje, što su pčelari prepoznali. Potencijal u pčelarstvu je izuzetan i Grad je podržao formiranje ovog višestruko korisnog centra”, rekao je gradonačelnik Biševac podsećajući da se iz godine u godinu za poljoprivredu opredeljuje sve više sredstava iz lokalnog budžeta.

“Od 5 miliona, opredeljenih 2016. išli smo ka cifri od 10 miliona 2017. godine, da bi ove godine izdvojili 12 miliona. Već u 2020. godini, budžetom Grada za razvoj poljoprivrede planiran je iznos od 15 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Biševac, podsećajući da je poljoprivreda najveća fabrika na otvorenom.

Direktor Agencije SEDA Samir Kačapor istakao je da je sledeći korak obezbeđivanje sertifikata koji će “domaće proizvođače meda plasirati na inostrano tržište”.

Exit mobile version