Naslovna Featured Istaknuto U Novom Pazaru otvoren Call cetar za pomoć starima

U Novom Pazaru otvoren Call cetar za pomoć starima

Call centar za pomoć starima počeo je danas sa radom, a Kancelariji za mlade u toku današnjeg dana javilo se preko 50 novih volontera. Njihovu pomoć zatražilo je dvadesettroje starijih sugrađana. O planovima i aktivnostima za najefikasnije vrste pomoći starima bilo je reči na sastanku Operativne grupe Štaba za vanredne situacije u Novom Pazaru, kome su prisustvovali predstavnici 15 organizacija. Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Nihat Biševac, koji je potom obišao volontere u Call centru.

”Novi Pazar je uvek bio poznat po humanim ljudima, što se potvrđuje u ovakvim vanrednim okolonostima”,  kazao je gradonačelnik Biševac, nakon sastanka Operativnog tima za pomoć starima. On je rekao da Operativni tim, osim zaposlenih u Gradskoj upravi čine i predstavnici 15 organizacij, te da on funkcioniše bez ikakvih podela po najrazličitijim osnovama.

”Svi smo u službi naših sugrađana, kojima je pomoć potrebna”, kazao je gradonačelnik Biševac pozivajući starije sugrađane da ostanu u svojim domovima, a da se za sve što im je neophodno jave novootvorenom Call centru na brojeve telefona: 020/311-902;  063/178-33-17;  065/564-06-36;  061/165-35-14

Sastanku su prisustvovali članovi 15 organizacija, koji su izrazili spremnost da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

”Centar za humanitrni rad ”Hajrat” djeluje pri Mešihatu IZ u Srbiji, već dugi niz godina. Ja sam se danas odazvao na poziv gradonačelnika, koji je pozvao humanitarne organizacije, ne gledajući na vjeru, naciju, političku pripadnost. Ovo je trenutak gdje treba svi da se ujedinimo. Trabamo svi izaći u susret da pomognemo ljudima u ovoj teškoj situaciji”, izjavio je direktor Centra za humanitarni rad ”Hajrat”Mirsad Bećirović.

Gorska služba će se brinuti za starije sugrađane na ruralnom području.

”Plan je da se ta ruralna područja obiđu i da se ustanovi stanje. Nama su ti tereni dobro poznati i mi ćemo ustanoviti šta je potrebno tim našim sugrađanima. Očekujemo podrškui naše centrale iz Beograda, od koje bi trebalo da nam stigne neko vozilo, a sve uz podršku Grada. Nadam se da ćemo uspeti da sve te zadatke obavimo uspešno”, kazao je Boško Mihailović ispred Gorske službe.

Član Kabineta gradonačelnika i koordinator Operativnog tima Albin Škrijelj ocenio je sastanak vrlo konstruktivnim. On je zahvalio svim predstavnicima organizacija koji su se odazvali pozivu da pomognu u ovoj situaciji.

S.Lj.


Exit mobile version