Naslovna Featured Istaknuto U Novom Pazaru i dalje slab odziv za vakcinaciju

U Novom Pazaru i dalje slab odziv za vakcinaciju

u-novom-pazaru-i-dalje-slab-odziv-za-vakcinaciju

NOVI PAZAR – Epidemiolozi u Novom Pazaru nisu zadovoljni brojem vakcinisanih građana. U poređenju sa ostalim gradovima u Srbiji, odziv za imunizaciju protiv covid-a 19 u Novom Pazaru je dosta manji, a jedina zaštita u borbi protiv širenja zaraze je vakcina.

“Zaraza korona virusom ili vakcina, na građanima je da odluče”, kaže epidemiolog dr Safet Ganić. On dodaje da je vakcina najbolji način u borbi protiv širenja virusa.

U borbu protiv korona virusa treba da budu uključeni svi, a Zavod za javno zdravlje ima dobru saradnju i sa Policijskom upravom u Novom Pazaru, čiji predstavnici kontrolišu građane u izolaciji.

Dr Ganić dodaje da epidemiološka situacija u Novom Pazaru nije dobra i ima tendenciju pogoršnja. Primetno je I nepoštovanje mera kod građana generalno, ali i u svim kolektivima u ovom gradu.

Prijavljivanje za vakcinaciju protiv covid-a moguće je preko e uprave, ali I preko gradskog kol centra. Novi Pazar ima četiri funkcionalna vakcinalna punkta, u Zavodu za javno zdravlje, u Domu zdravlja, Mediciniskoj školi, a trenutno građani imunizaciju protiv covid-a 19 vrše u Domu omladine.

indeksonline.rs

Exit mobile version