Četvrtak, 29 Septembra, 2022
NaslovnaSandžakNova VarošU Novoj Varoši uskoro prvi reciklažni centar

U Novoj Varoši uskoro prvi reciklažni centar

nova varosU Novoj Varoši je u završnoj fazi adaptacija prostorija nekadašnjeg stovarišta građevinskog materijala “Ineks napredak” za potrebe reciklažnog centra, prvog u tom delu Srbije.
“Opremu vrednu oko 100.000 evra donirala je Evropska unija u okviru projekta ‘EU progres’ već smo montirali, za nekoliko dana stižu i prese”, rekao je novinarima direktor Javnog komjunalnog preduzeća “3. septembar” Mile Drobnjaković, u okviru koga će raditi reciklažni centar.
Kako je istakao, problem predstavlja obezbeđivanje desetak miliona dinara koliko košta adaptacija prostora za šta je deo para obezbedila Skupština opštine Nova Varoš, a ostatak će se tražili od resornog ministarstva.
Očekuje se da će do kraja meseca biti završeni radovi na regulisanju infastrukture neophodne za rad centra kada bi on trebalo da počne da radi.
“Pod presama će se, za potrebe preduzeća koja se bave preradom sekundarnih sirovina, balirati gotovo sve vrste uobičajenog otpada – papir, pet ambalaža, staklo i metal. Otpad namenjen reciklaži prikupljaće se u gradu i okolini pa će, svakako, biti znatno manje smetilišta posebno u rezervatu prirode ‘Uvac’ i vazdušnoj banji Zlatar, dodao je on.
U reciklažnom centru u Novoj Varoši posao će dobiti desetak radnika.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO