Naslovna Featured Istaknuto U novogodišnjoj noći 6 lakših povreda

U novogodišnjoj noći 6 lakših povreda

u-novogodisnjoj-noci-6-laksih-povreda

U prva tri dana nove 2021.godine dežurne ekipe Hitne službe novopazarskog Doma zdravlja obavile su ukupno 356 ambulantih i 57 terenskih intervencija. U novogodišnjoj noći evidentirano je i 6 lakših povreda, pa se može zaključiti da su se u Novom Pazaru, u značajnoj meri poštovale preporučene epidemiološke mere zaštite.

Za Hitnu službu novopazarskog Doma zdravlja novogodišnja noć bila je realtivno mirna. Obavljeno je 7 terenskih i 51 ambulantna intervencija, a od 6 evidentiranih lakših povreda, jedna je uzrokovana upotrebom pirotehničkih sredstava. Takvi podaci, prema oceni načelnice Hitne službe, ukazuju na to da su se Novopazarci u značajnoj meri pridržavali preporučenih mera zaštite.

”Smatram da su se mere značajno poštovale u Novom Pazar, jer je bio mali broj alkoholisanih pacijenata, troje ili četvoro u toku trće smene. Imali smo smao jednu povreda pirotehničkim sredstvima što ukazuje na to da nije bilo javnog okupljanja, da su građani u krugu svojih porodica dočekali Novu godinu i da su se pridržavali  mera zaštite tokom novogodišnje noći”, izjavila je načelnica Hitne službe Dr sc dr med Elvira Lukač Radončić.

Izuzimajući neznatan broj  lakših povreda, među onima koji su zatražili hitnu medicinsku pomoć tokom novogodišnjih praznika bilo je najviše hroničnih bolesnika.

S.Lj.

Exit mobile version