U Nemačkoj uhapšen pripadnik Škaljkarskog klana

PODGORICA – Milivoje Todorović (47) iz Bijeljine, povezan sa Škaljarskim kriminalnim klanom, uhapšen je u Frankfurtu po poternici tužilaštva BiH, saopšteno je danas iz ovog tužilaštva.

“Reč je o osumnjicenom koji je pod istragom kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela povezan sa tzv. Škaljarskim klanom, uključen u krijumčarenje i promet velikih količina droge iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju tužilaštva BiH, prenosi podgorički portal CDM.

U saopštenju tužilaštva stoji da je u okviru predmeta sa dešifrovanim aplikacijama Skaj i Anom osumnjičeni identifikovan kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koji uglavnom boravi u inostranstvu, gđe koordiniše aktivnosti pripadnika klana uključenih u krijumčarenje droge, zbog čega se i našao u fokusu istrage policijskih agencija iz više zemalja.

“Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti kako bi se u što kraćem roku organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu gde će biti krivično procesuiran”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO