U nedelju XXII Memorijal Safet Mavrić Ćako

Sportski Savez Novog Pazara i ove godine organizuje tradicionalni Memorijal “Safet Mavrić Ćako” koji će u nedelju 19. avgusta biti održan na jezeru Gazivode gde se svake godine održavaju plivačka takmičenja. Glavna trka je maraton na 5 kilometara koji se boduje za Kup Srbije u daljinskom plivanju. Za sve zainteresovane obezbjedjen je prevoz do jezera, a polazak je u 9h ispred hotela Vrbak.

Memorijal posvijećen legendarnom novopazarskom sportisti otvorili su planinari koji su tradicionalno prošli transverzalu Mokra Gora- Hajla u dužini od 57 kilometra. U nedelju nastavljaju plivači, a očekuje se da u glavnoj trci, maratonu na 5000 metara bude preko 30 učesnika iz cele Srbije. Za prva tri mesta predviđene su i novčane nagrade. Osim maratona predviđene su i trke za mladje i to u nekoliko kategorija.

“Start maratona biće na Brnjaku a cilj ove godine u mestu Jezgroviće, a ne kao do sada na Podama. Očekujem uzbudljiv maraton ali i ostale trke i pozvao bih sve plivače da se što pre prijave, a to mogu učiniti online preko portala Plivačkog saveza Srbije” – rekao je Irfan Gračanin ispred plivačkog kluba “Delfin”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO