U krugu porodice i uz tamburaše sahranjen Đorđe Balašević

Popularni kantautor Đorđe Balašević sahranjen je danas na Novom groblju u Novom Sadu u prisustvu porodice i prijatelja, van očiju javnosti i medija. Balaševića su na večni počinak ispratili tamburaši svirajući njegove pesme.

Đorđe Balašević preminuo je u petak 19. februara u 67. godini u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) od posledica COVID-19 gde se lečio tri dana. Primljen je na Infektivnu kliniku (KCV) s obostranom upalom pluća, a u bolnici je utvrđeno i da je pozitivan na koronavirus.

U petak mu se stanje naglo pogoršalo, i uprkos velikom naporu lekara i medicinskog osoblja, Balašević je preminuo.

Za oproštaj od Balaševića, kako saznajemo, vladalo je veliko interesovanje poštovalaca njegovog dela iz Srbije i regiona, ali su njegovi najbliži odlučili da bude sahranjen u najužem krugu porodice i prijatelja, bez prisustva medija i javnosti.

Uoči sahrane, deo Novog groblja bio je ograđen i zatvoren, tako da i oni koji su saznali kada će i gde biti sahranjen, nisu bili u mogućnosti da priđu tom delu.

Zbog sahrane najpoznatijeg Novosađanina, odlukom gradonačelnika Miloša Vučevića, danas je proglašen dan žalosti u glavnom gradu Vojvodine.

Građani Novog Sada koji su proteklih dana palili sveće ispred njegove kuće u Ulici Jovana Cvijića i na centralnom gradskom trgu kod Spomenika Svetozara Miletića, zvanično će se od svog sugrađanina i „panonskog mornara“ oprostiti sutra na Keju žrtava racije u 19 sati uz program u kome će učestvovati hor opere Srpskog narodnog pozorišta, te dunavski alasi. Naziv ove komemoracije na otvorenom je „Noć kada je Đole preplivao Dunav“.

Anadolu Agency

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO