Naslovna COVID 19 U Kragujevcu raste broj zaraženih, danas 23 novih slučajeva

U Kragujevcu raste broj zaraženih, danas 23 novih slučajeva

u-kragujevcu-raste-broj-zarazenih,-danas-23-novih-slucajeva

KRAGUJEVAC – U Kragujevcu su prema podacima Instituta za javno zdravlje danas registrovane 24 novozaražene osobe koronavirusom, a od tog broja je 23 Kragujevčana, objavljeno je na sajtu grada.

Gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Nikola Dašić rekao je da Kragujevac ponovo “proživaljava” situaciju iz bliske prošlosti, jer imamo uzlaznu putanju broja zaraženih.

Ukazao je da pokazatelj broja zaraženih prema podacima od juče i preključe nije dobar.

Ispitivanjem kontakata, kako je navedeno na sajtu grada, većina novozaraženih je dobila na privatnim proslavama od kojih se dobar deo održava u jednom delu ugostiteljskih objekata.

Dašić je naveo da je odgovornost građana do sada dala rezultate, ali da ima mali broj onih koji bolest zanemaruju i ne poštuju mere.

Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije zaključeno je da se u gradskom prevozu mere poštuju, kao i u većem delu institucija, trgovinskih i ugostiteljskih objekata, ali ima situacija gde se epidemiološke mere ne primenjuju onoliko koliko složenost situacije zahteva.

Gradonačelnik je najavio da će biti pojačana kontrola trgovinskih lanaca, ugostiteljskih objekata, privatnih firmi, javnih institucija i preduzeća i svih onih mesta u kojima je moguć prenos infekcije.

KC Kragujevac je tokom avgusta i septembra bio u non kovid sistemu i u tom periodu lečio hronične pacijente, navedeno je na sajtu.

Imajući u vidu da je ovih nedelja bilo između 18 i 22 pacijenta iz svih regiona koje pokriva, a da je poslednja dva dana taj broj 27 sa izmenjenom kliničkom slikom, direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović je izrazio bojazan da će ta ustanova polako ulaziti u kovid period.

Na respiratoru je trenutno pet pacijenata.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version