U Italiji visok nivo zaraze, preminulih i hospitalizovanih

RIM – U Italiji podaci pokazuju još uvek visok nivo zaraze, preminulih i hospitalizovanih od korona virusa, piše agencija Ansa.

U poslednja 24 sata oko 37 hiljada novozaraženih, što je za četiri hiljade manje nego predhodnog dana, ali je i manje osoba testirano, a 544 osobe su nove žrtve pandemije covida-19.

Pokrajina Lombadrija je i dalje na prvom mestu po broju zaraženih, u jednom danu viš od 8 hiljada novih slučajeva.

U celoj Italiji trenutno zaraženih koronavirusom je gotovo 700 hiljada, od kojih 3300 se leči na odelenjima intenzivne nege.

U dve trećine od 20 italijanskih regija na snaži su pooštrene anti-kovid mere ograničenja, a to znači zatvoreni su restorani, barovi, prodanvice, izuzev apoteka i trgovina hranom, nije dozvoljeno prelaziti u druge opštine a medzu-regionalno kretanje je dozvoljeno samo uz dozvolu, odnosno potvrdu da je neophodno.

Od sinoć u ponoć anti-ovid mere su pooštrene u pet regija. Kako javlja agencija Ansa u mnogim gradovima, kao Napulju, Firenci i Trstu, gradzani su pre uvodzenja strožijih mera iskoristili priliku i masovno se provodili i druzili, centri gradova su bili prepuni sveta, barovi i restorani takodze sve do ponoći kada je stupila na snagu nova mera ograničenja.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO