U Gerontološki centar u Novom Pazaru primljeni prvi korisnici

Novi Pazar – Gerontološki centar u Novom Pazaru zvanično je počeo da radi 1. novembra.Direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević kaže da će korisnici Gerontološkog centra tu imati svu potrebnu negu u kojoj će biti zadovoljene sve njihove životne potrebe, a ustanovu su obišli potpredsednik Vlade i ministar telekomunikacija Rasim Ljajić i prvi čovek grada dr Meho Mahmutović.

otvaranje_goronto_centra_03.11.2014_01

U subotu su primljeni i prvi korisnici a očekuje se da svi smještajni kapaciteti brzo budu popunjeni. Dazdarević je naglasio da će Gerontološki centar svim korisnicima biti nova kuća, da će se osoblje i rukovodstvo u svakom momentu brinuti o njihovoj bezbjednosti i zdravlju, i da će se korisnici osjećati prijatno.

otvaranje_goronto_centra_03.11.2014_06

Inače, u novom objektu biće smještene pokretne, polupokretne i poptuno nepokretne osobe. Za sve njih obezbjeđeno je 80 mesta. Sobe su opremljene najsavremenijom opremom, posjeduju sopstveno kupatilo koje je prilagođeno potrebama korisnika. U ovom novosagrađenom objektu korisnicima će biti pružena kvalitetna zdravstvena zaštita, nega i rehabilitacija.

otvaranje_goronto_centra_03.11.2014_07

U pružanju tih usluga angažovani su lekari, medicinske sestre i negovateljice. Tokom proteklog perioda aktivno se radilo na asfaltiranju i parternom uređenju oko Geronto centra a u toku su i završni radovi na asfaltiranju ulica koje vode do same zgrade.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO