Naslovna Vijesti Svijet U Francuskoj vanredno stanje već 6 mjeseci! Uvođenje vanrednog stanja neće dovoditi...

U Francuskoj vanredno stanje već 6 mjeseci! Uvođenje vanrednog stanja neće dovoditi u neprijatnu situaciju turiste u Turskoj. 

 Uvođenje tromjesečnog vanrednog stanja u Turskoj neće dovoditi u neprijatnu situaciju turiste i goste u ovoj zemlji, navedeno je u saopćenju Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske
Kako navode, uvođenje vanrednog stanja u Turskoj od 21. jula u trajanju od tri mjeseca je paket mjera koji se implementira u okviru Ustavnog zakona za povećanje preventivnih mjera sigurnosti, kako bi država bila u mogućnosti da se bori protiv ugrožavanja prava i sloboda građana.

On što treba napomenuti je da je u Francuskoj takodje na snazi vanredno stanje već 6 mjeseci  i da je u medjuvrjemenu održano Evropsko prvenstvo u fudbalu bez ikakvih smetnji ni za Francuze niti za strane posetioce. 

Naglašeno je da spomenuti paket mjera ne uključuje pitanje ograničavanja temeljnih prava i sloboda.
“Mjere koje će se primjenjivati neće na bilo koji način ograničavati svakodnevne živote građana Turske, putovanja i odmore posjetilaca u našoj zemlji, niti predstavljati prepreku kretnjama međunarodnog turizma i avionskog saobraćaja. Naglašavamo da nije riječ o mjerama koje će dovoditi u nepovoljnu situaciju goste svih naših destinacija koji svoje odmore provode bezbjedno i u miru”, navodi se u obavijesti koju je potpisao Ahmet Temurci, zamjenik generalnog direktora Generalne direkcije za promociju Mınistarstva za kulturu i turizam Republike Turske.

Exit mobile version