Naslovna Featured Istaknuto U Feniksu ponosni na uspehe karatista

U Feniksu ponosni na uspehe karatista

u-feniksu-ponosni-na-uspehe-karatista

Posle dva zlata i srebra na prošlogodišnjem Prvenstvu Srbije u borbama za poletarce, pionire i nade u Čačku, karatisti novopazarskog Feniksa su na poslednjim državnim šampionatima tih starosnih kategorija u Beogradu osvojili zlato u katama i srebro u borbama.

“Naši takmičari još jednom su opravdali poverenje i ostvarili veliki uspeh, iako smo u nastupili oslabljeni jer neka deca nisu mogla da krenu na put. Posebno mi je drago što smo prvi put učestvovali na Prvenstvu Srbije u katama, a uzeli smo zlato. I naši ostali predstavnici bili su nadomak medalja”, rekla je trener Karate kluba Feniks Emina Zećirović.

Zlato koje je kod poletarki rođenih 2013. godine u Beogradu osvojila Sena Sokolović istorijsko je za Feniks, ali i za novopazarski karate. To je prvo najsjajnije odličje sa državnih šampionata u katama za nekog karatistu iz Novog Pazara.

U borbama nada lakših od 42 kilograma iz generacije 2009, srebrna medalja u Beogradu pripala je Strahinji Avramoviću.

“Malo žalim jer sam u poslednjoj sekundi ostao bez zlata, ali ostvario sam dve pobede. Bilo je odlično. Karate treniram gotovo pet godina, a želim samo da se još više trudim i da se takmičim”, kazao je Avramović.

Feniks su ovogodišnjim šampionatima Srbije u katama i borbama predstavljali još Kanita Smajović, Ajna Tafilović, Elena Božović, Amin Sinanović, Zejd Mehović i Kadir Islamović.

“Radimo s njima planski i sistematski. Nismo pristalice rane specijalizacije već nam je prevashodni cilj da deca rastu i razvijaju se, da budu zdravi i jaki ljudi. Rezultat će da dođe vremenom. Imamo sjajnu saradnju s roditeljima, kao i podršku grada i novopazarskog Sportskog saveza”, naveo je trener Karate kluba Feniks Armin Zećirović.

Podsećamo, borci Feniksa su sredinom prošlog meseca predstavljajući ekipu Novog Pazara doneli tri medalje sa školskog prvenstvu Karate saveza uže Srbije u Čačku, gde je do zlatau borbama stigao Strahinja Avramović, a srebro i bronzu osvojili su katašica Merisa Smajović i Amin Sinanović u borbama.

M. Minić

Exit mobile version