U Domu zdravlja počeli preventivni pregledi obolelih od dijabetesa

 Posle dužeg vremena zbog pandemije koronavirusa, Dom zdravlja Novi Pazar je u saradnji sa Savetovalištem za dijabetes , danas organizovao prvu akciju preventivnih pregleda. Pacijenti su pored merenja šećera u krvi od lekara dobili sve potrebne savete vezane za lečenje šećerne bolesti kao i terapiju ukoliko je bila potrebna.

“Polako se vraćamo normalnim tokovima života pa samim tim i starom režimu rada na koji smo navikli pre nego što nas je zadesila ova teška situacija sa koronom”, kazao je dr Fuad Džanković. On je naglasio da svi pacijenti koji boluju od šećerne bolesti bi svakako trebali da se vakcinišu kako bi, pored terapije koju piju, dodatno zaštitili svoje zdravlje koje bi zarazom koronavirusom bilo još više narušeno.

“Zahvaljujemo direktoru Doma zdravlja dr Ervinu Ćoroviću koji je podržao našu inicijativu da danas organizujemo ovu prvu veću akciju preventivnih pregleda nakon teškog perioda”, kazala je sestra iz Savetovališta za dijabetes Ratka Rakić i napomenula da je učešće u ovoja akciji, kao i mnogo puta do sada, uzelo i Udruženje dijabetičara novi Pazar.

Predsednik ovog udruženja, Enes Selmanović, danas je donirao za tri pacijenta aparate za merenje šećera u krvi koji ga nisu imali do sada.

Inače, dr Džanković je istakao, ukoliko broj zaraženih od koronavirusa bude sve manji ovakve akcije preventivnih pregleda u Savetovalištu za dijabetes biće češće organizovane.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO