U Crnoj Gori uhapšene 24 osobe zbog krijumčarenja droge

PODGORICA – U opsežnoj policijskoj akciji Zamka u Crnoj Gori danas su uhapšene 24 osobe, koje se terete za krijumčarenje 2,5 tona marihuane.

Akciju su izveli službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Odseka za borbu protiv krijumčarenja droge.

U policijskom saopštenju se navodi da su uhapšeni, organizatori i članovi kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane, iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

U dosadašnjoj istrazi, presecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane.

U opsežnoj akciji, navodi se, učestvovalo je 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije I Ulcinj i centara bežbednosti u Nikšiću, Herceg Novom, Baru i Podgorici.

U akcij je oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno merenje, novac, više telefona i SIM kartica.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO