U CG uhapšene još tri osobe zbog sumnje u stvaranje kriminalne organizacije

Foto: RTCG PODGORICA – Službenik Kriminalističko-obaveštajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K. i još dve osobe M.G. i D.P, uhapšeni su u akciji Specijalnog policijskog odeljenja, zbog sumnje u krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Policija je tokom pretresa njihovih stanova i drugih prostorija koje koriste, oduzela veću količinu novca i vredne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom delatnošću.

“U istom predmetu, zbog istog krivičnog dela, ranije su lišeni slobode M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru”, navodi se u saopštenju SDT-a.

Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku.

“Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obaveštavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vređaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, navodi se u saopštenju.

Portal RTCG podseća da je u toku operacija SDT i Specijalnog policijskog odeljenja u kojoj su do sada uhapšeni službenici crnogorske policije Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić. Kako je prethodnih dana saopšteno, krivičnom prijavom obuhvaćeno je 17 osoba, a među njima najviše bivših i aktivnih policajaca.

Uhapšen je i Dejan Knežević dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije Crne Gore. On je ranije bio rukovodilac Odseka za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021. godine, dok mu je nandat na toj funkciji produžen pre nekoliko sedmica.

Dodaju da je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije 22. marta saopštilo da je podiglo optužnicu protiv devetoro osumnjičenih među kojima su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA kojima se na teret stavlja krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Kao vođu ove grupe Tužilaštvo sumnjiči policajca iz Crne Gore Ljuba Milovića.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO