Naslovna Featured Istaknuto U ”Bratstvu” radno i tokom raspusta

U ”Bratstvu” radno i tokom raspusta

u-”bratstvu”-radno-i-tokom-raspusta

S početkom zimskog raspusta u Osnovnoj školi ”Bratstvo” intenzivirani su infrastrukturni radovi na adaptaciji školskog objekta, koji bi trebalo da budu završeni i pre planiranog roka. Prvo polugodište u ovoj školi je uspešno završeno, a kao se očekuje, već u drugom polugodištu, pred kraj ove školske godine, đaci će moći da koriste i bazen.

”Iako se, zbog radova na rekonstrukciji školskog objekta, kasnilo s početkom neposredne nastave, prvo polugodište u Osnovnoj školi ”Bratstvo” je uspešno završeno – rekao je direktor škole Dejan Kulundžić. On je pohvalio prosvetne radnike koji su se, kako je kazao, trudili da deca ne propuste gradivo i da sprovedu sve zahteve Ministarstva prosvete. Prema rečima Kulundžića, prvo polugodište uspešno je završeno i u bezbednosno-epidemiološkog smislu.

”OŠ Bratstvo je velika škola koja broji 1700 učenika  i mogu da kažem da smo više nego zadovoljni što nismo imali zaraženih učenika”, kazao je Kulundžić.

Intenzivniji radovi na objektu počeli su već proteklog vikenda, postavljanjem skela za fasadu. Uređuje se dodatni učionički prostor i gradi se bazen.

”Koristimo priliku kad đaci nisu u školi da što više radnika dođe na gradilište i da se što više posla uradi za vreme raspusta. Na glavnom ulazu i u onom delu gde su đaci ulazili nismo mogli ništa da radimo dok je nastava bila u toku. Već za vikend smo postavili skelu i radi se fasada. Igradnja novih devet učionica se privodi kraju i sad je akcenat na igradnji bazena. Očekujem da ćemo do maja možda i pre, završiti sve planirane poslove na adaptaciji škole”, izjavio je Kulundžić.

Zimski raspust je počeo 18. decembra i trajaće do 18. januara. Kako se očekuje, đaci OŠ ”Bratstvo” će kraj školske godine dočekati u potpuno renoviranom školskom objektu.

S.Lj.

Exit mobile version