Naslovna Featured Istaknuto U bolnicu stigla donacija ambasade SAD i američke vojske

U bolnicu stigla donacija ambasade SAD i američke vojske

u-bolnicu-stigla-donacija-ambasade-sad-i-americke-vojske

Agencija za ekonomski razvoj Sandžaka je preko Evropske komande američke vojske i Odeljenja za bezbednost Američke ambasade obezbedila 1.800 višekratnih skafandera za Opštu bolnicu u Novom Pazaru. Reč je o važnoj donaciji na početku trećeg pika pandemije korona virusa. Dodela opreme upriličena je nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, koji je goste upoznao sa izazovima sa kojima se ovaj grad susreće u borbi sa korona virusom.

Američka vojska i Ambasada SAD donirali su skafandere Opštoj bolnici Novi Pazar. U toj zdravstvenoj ustanovi kažu da je svaka pomoć veoma važna u ovim trenucima kada se bolnica priprema za novi talas korone, iako je, kako tvrdi direktor dr Meho Mahmutović veoma dobro opremljena.

’’Mi od Ministarstva zdravlja tokom cele ove kovid situacije praktično svakog dana dobijamo zaštitnu opremu i naši su magacini prepuni. Imali smo izuzetno veliku pomoć od donatora, kako naših privrednika tako i od dijaspore, te raznih prijatelja iz drugih zemalja. To nama puno znači jer znamo da nismo sami, a ohrabruje i činjenica da ono što treba nama za posao imamo, i za terapiju ali i za zaštitu. Ono što nas brine jeste činjenica da se sa covidom teško bori ceo svet i glavni i jedini način borbe u ovom trenutku je poštovanje mera  i prevencija, da se smanji okupljanje, izbegnu kontakti i to je praktično najbolji lek da se ne razbolimo’’ kazao je Mahmutović.

On je sa predstavnicima američke ambasade razgovarao i zahvalio im za pomoć.

’’U  ime Vlade SAD i Komande američke vojske mogu da kažem da smo veoma srećni i počastvovani što možemo da vam pomognemo donirajući ovu opremu, posebno sada kada imamo u vidu da se nalazimo u sred pandemije. Nadamo se da ćete se uz ovu pomoć još bolje nositi sa pandemijom i još bolje odgovoriti  na njene izazove. Znamo da je bolnica imala puno posla od kada je pandemija počela i zaista se nadamo da će ova naša donacija pomoći da se vi i vaše osoblje lakše nosite sa virusom’’ kazao je potpukovnik američke vojske Aleks Predraza.

Regionalna razvojna agencija Sandžaka pre tri meseca uputila je zahtev svim ambasadama u Srbiji. Jedna od onih koji su se odazvale je američka.

’’Posebno bih zahvalio Komandi američke vojske i Odeljenju za odbranu u američkoj ambasadi u Beogradu koji su konstantno tu, koji nam pomažu. Podsećam, pomagali su i  kod doniranja opreme vatrogascima ali sada u ovom kritičnom momentu kada se borimo sa virusom su se potpuno fokusirali sa ovom vrstom saradnje i pomoći i zato želim da im zahvalim još jednom u ime naše agencije ali i u ime svih građana Novog Pazara, Tutina i Sjenice’’ kazao je direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka Samir Kačapor.

Skafanderi će biti upotrebljeni u covid zoni Opšte bolnice, gde je bez njih ulazak nemoguć.

Zoran Maksimović

Exit mobile version