U BiH četiri nove žrtve korona virusa, 90 novoobolelih

BANJALUKA – U poslednja 24 časa u BiH su od posledica korona virusa preminule četiri osobe, tri iz Federacije BiH i jedna iz Republike Srpske.Broj žrtava u BiH od početka pandemije porastao je na 226.

U poslednja 24 časa u BiH je registrovano 90 novih slučajeva korona virusa, od čega u Federaciji BiH 71 i u Republici Srpskoj 19.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 časa u Federaciji BiH testiran je 421 uzorak, od kojih je 71 pozitivan na Kovid-19.

Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

U pоslеdnjа 24 čаsа u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS tеstirаno je 110 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi korona virus pоtvrdjеn је kоd 19 оsоba u Rеpublici Srpskој, saopštio je ovaj Institut.

Najviše novozaraženih je iz Banjaluke 13, osoba, tri osobe su iz Prnjаvоrа i pо јеdnа iz Kоzаrskе Dubicе, Kоtоr Vаrоšа i Knеžеvа.

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije u BiH 6981, a od bolesti se oporavilo 3179 osoba, saopštilo je Ministarstvo za civilne poslove BiH.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO