U apotekama najprodavaniji vitaminski medikamenti

 Loša epidemiološka situacija izazvana koronavirusom sve nas zabrinjava jer nam je zdravlje na udaru. Svi gledamo da se zaštitimo kako znamo  pre nego nas “zakači”  ovaj nikako bezazleni virus. Kako  bi pojačali svoj imuni sistem, često odlazimo u apoteke i snabdevamo se vitaminskom terapijom.  

Od marta prošle godine, kada je nastala ova teška situacija ,pa do danas, apoteke  beleže povećan broj prodatih vitaminskih medikamenata poput vitamina C, vitamina D kao i selena i cinka. Traženi su i još neki preparati za podizanje imunog sistema a apotekari kažu, da često u želji da se zaštite, građani preteravaju u snabdevanju pomenutih lekova.

“Mi tada često reagujemo i upoznamo ih sa činjenicom da ni vitamine ne mogu unositi preterano u organizam van dozvoljenih doza i na svoju ruku pa im preporučimo koje mogu kupiti i kako da ih piju”, kazala je Sanela Prenča iz gradske apoteke. Naglasila je da stariji više brinu o zdravlju od mlađe populacije i da su oni glavni potrošači vitaminske terapije.

Prenča kaže da je kupci često pitaju šta misli za vakcinaciju pa im odgovori tako što im odmah kaže da je ona vakcinu primila kao i njeni nabliži, da je u vakcini spas i posavetuje ih da se obavezno odazovu imunizaciji.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO