TV PRVA O ZELENOJ TRANSVERZALI ? Sjetimo se devedesetih, kada je RTS pokrenuo ovu priču, šta se sve dešavalo! Pogledajte VIDEO

Sjećate li se Zelene transverzale i RTS-a devedeseti?? Često je sa početka tih zlokobnnih devedesetih bila jedno od glavnih propagandnih sredstava kojima su se Miloševićeva i Karađićeva mašinerija podsticala i opravdavala za rat u BiH i masovne zločine u sjevernom Sandžaku, koji su se odvijali striktno nad bošnjačkim stanovništvom.

Zelena transverzala, naime, prema tim naučno-fantastičnim teorijama, predstavlja tajni pakleni muslimanski plan koji ima za cilj osvajanje teritorija i muslimansko povezivanje od BiH preko Sandžaka, pa sve do Turske, s ciljem stvaranje jedinstvenog muslimanskog entiteta u Evropi koji bi bio direktno teritorijalno povezan s ostatkom muslimanskog svijeta u Aziji i Africi. Ono što je za demonizaciju i dehumanizaciju Jevreja bio Protokol sionskih mudraca, falsifikovani dokument o navodnom jevrejskom tajnom planu za preuzimanje i kontrolu svijeta pomoću kojeg su nacisti (ali i drugi antisemitski pokreti do dana današnjeg) huškali na genocid protiv njih, to je “zelena transverzala” za muslimane u Sandžaku i BiH.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO