Naslovna Vijesti Hronika TUŽILAŠTVO: Uhapšeni planirali napad na najviše državne funkcionere

TUŽILAŠTVO: Uhapšeni planirali napad na najviše državne funkcionere

tuzilastvo:-uhapseni-planirali-napad-na-najvise-drzavne-funkcionere

BEOGRAD – U jutroÅ¡njoj akciji policije, po nalogu TužilaÅ¡tva za organizovani kriminal i u saradnji s Evropolom, uhapÅ¡eno je 17 ljudi, pripadnika organizovane kriminalne grupe tzv. VraÄarci osumnjiÄenih za viÅ¡e kriviÄnih dela teÅ¡ko ubistvo, saopÅ¡tilo je TužilaÅ¡tvo.

Ovu grupu je finansirala organizovana kriminalna grupa “KavaÄi†i bila je predviÄ‘ena za izvrÅ¡enje najtežih kriviÄnih dela u Srbiji, izmeÄ‘u ostalog i za napad na najviÅ¡e državne funkcionere, navodi TužilaÅ¡tvo.

“VraÄarce†predvode N.V. i U.P, a u zajedniÄkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, SBPOK, UKP – PU za Grad Beograd, SAJ, Žandarmerije MUP-a, danas su u ranim jutarnjim satima uhapÅ¡eni

L.C, I.B, D.M, N.B, V.M, N.M, S. M, A.M, N.K, N.T, M.T, J.B, Ã. K, N. J, A.N, N.V. i D.N, zbog postojanja osnova sumnje da su izvrÅ¡ili kriviÄno delo udruživanje radi vrÅ¡enja kriviÄnih dela iz Äl. 346. KZ RS i viÅ¡e kriviÄnih dela teÅ¡ko ubistvo iz Äl. 114. KZ RS.

U toku je pretres na preko 50 lokacija ukljuÄujući i viÅ¡e putniÄkih motornih vozila.

Oduzeto je viÅ¡e komada vatrenog oružja, veća koliÄina novca, nekoliko luksuznih putniÄkih vozila i kriptovanih telefona.

Ova organizovana kriminalna grupa je vrÅ¡ila kriviÄna dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe tzv. KavaÄi na Äijem Äelu su R.Z. i S.K.

Grupa “VraÄarci†je delovala po nalozima OKG “KavaÄi“ u Srbiji i inostranstvu, saopÅ¡tilo je TužilaÅ¡tvo.

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove organizovane kriminalne grupe uhapšeno u inostranstvu.

Svim licima liÅ¡enim slobode odreÄ‘eno je policijsko zadržavanje i ona će uz kriviÄnu prijavu biti sprovedena TužilaÅ¡tvu za organizovani kriminal.

Tanjug

Exit mobile version