Tužilaštvo Crne Gore: Mandić i Radulović pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da postoji osnovana sumnja da su poslanici Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Slaven Radunović, podstičući učesnike protesta na nasilni ulazak u Skupštinu Crne Gore, počinili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici je, nakon razmatranja policijskih izvještaja o preduzetim radnjama i pregleda dostupnih video materijale, našlo da postoje osnovi sumnje da su poslanici A. M. i S.R. izvršili krivično djelo – pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uredjenja , time što su učesnike protesta, podstakli da preduzmu radnje nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore”, saopšteno je iz VDT.
Više državno tužilaštvo u Podgorici je, shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, dalo nalog Upravi policije da protiv navedenih lica, podnese krivičnu prijavu i dovede ih državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja.
“Nadležna tužilaštva nastaviće svoje aktivnosti i u narednom periodu kako bi, u skladu sa ovlašćenjima, preduzela mjere i radnje u cilju identifikacije svih eventualnih izvršilaca krivičnih djela”.
Iz Vrhovnog državnog tužilaštva je saopšteno da su, povodom protesta koji su organizovani 24. oktobra u Podgorici, na zahtjev Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, u nadležnim tužilaštvima uvedena vanredna dežurstva, kako bi se obezbijedilo rukovođenje postupcima i blagovremena uputstva u svakom pojedinačnom slučaju, po prijavi Uprave policije, drugih državnih organi ili fizičkih lica, političkih partija ili drugih subjekata.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO