Tužilaštvo BIH traži maksimalnu kaznu za Mevlida Jašarevića!

boris-grubesic

Tužilaštvo BiH nije zainteresovano za sporazumno priznanje krivice sa Mevlidom Jašarevićem, koji je optužen za napad na američku Ambasadu u Sarajevu 2011. godine, jer ima jake dokaze i argumente za njegovu krivicu, izjavio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je istakao da će Tužilaštvo tražiti maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora za Jašarevića.

Jašarevićev advokat Senad Dupovac potvrdio je juče Srni da je odbrana dostavila Tužilaštvu BiH prijedlog za sporazumno priznanje krivice.

Odbrana je Tužilaštvu BiH dostavila pisani prijedlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice u kome je predložila da se za događaj za koji se tereti Jašarević izrekne zatvorska kazna od pet do osam godina, po odluci Suda BiH”, naveo je Dupovac.

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je 11. jula prvostepenu presudu Jašareviću prema kojoj je bio osuđen na 18 godina zatvora, a novi postupak trebalo bi da počne 19. septembra.

Jašarević je 28. oktobra 2011. iz “kalašnjikova” pucao na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu. Tokom 50 minuta ispalio je 105 metaka iz automatske puške, dok je grad bio u blokadi do 21.00 sat. Tom prilikom, Jašarević je teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO