Viber-aplikacija

Prema poslednjim i nepotvrđenim informacijama, ove dve aplikacije nestale su i američkim i nemačkim korisnicima sa Gugl Pleja, ali i pored toga moguće je zaobići zabranu u nekoliko jednostavnih koraka

Prvi korak je da posetite sajt “Vibera“, odnosno “WhatsAppa, i preuzmete ove aplikacije u formi .apk fajla.

Pre nego što putem USB kabla na mobilni uređaj prebacite ovaj fajl, u podešavanjima telefona(Settings > Applications > Unknown Sources) morate da uključite mogućnost instaliranja programa van samog Gugl Pleja. Kada ste .apk prebacili na smartfon, pokrenite instalaciju jednim klikom

Kako nam je ukazao jedan čitalac, postoji i drugi način. Instalirajte aplikaciju koja se zove“Viatun 4 VPN”, koju možete naći na Gugl Pleju. Nakon toga u “Application Manageru” obrišite keš i podatke iz Gugl Plej Stora i Gugl Plej Servisa.

Nakon toga otvorite instaliranu aplikaciju i promenite zemlju u kojoj se nalazite, ali vodite računa da to bude neka od zemalja iz koje ovi app-ovi mogu da se instaliraju, na primer Velika Britanija ili Italija. Ugasite aplikaciju i ponovo je startujte.

Sada bi Gugl Plej trebalo da bude onakav kakav je u Italiji (slika ispod). Skrinšotovi su načinjeni u Srbiji, sa telefona u domaćoj mreži. Dakle, moguće je. Ako vam ne uspe iz prve, pokušajte ponovo. Inače, za korišćenje “Viatuna” je potrebna lozinka koja se dobija besplatno, slanjem mejla.

1 KOMENTAR

  1. Samo da vam kazem da ne brinete uopste oko instalacije Whatsapp-a i Viber-a, evo sto: ranije kada ste instalirali pomenute aplikacije one ostaju zapamcene na vasoj gmail email adresi koju koristite na svojem smart telefonu, jer ne bi ovo napisao da to predhodno nisam kod sebe proverio, jer znam da sam i ranije tako neke aplikacije instaliravao koje su mi ostale zapamcene na email-u a nije ih bilo na Google Play marketu i bez problema rade, tako ako neko ima problema nemoj da se oko toga nista brine.

Comments are closed.