TUTINAC SE VRATIO U JEMEN | NISAM DŽIHADISTA I NE RATUJEM, OTIŠAO SAM DA OBIDJEM TAZBINU

​Tutinac Muhedin Gegić kojeg je država Srbija evakuisala iz Jemena gde je živeo sa svojom porodicom, opet se vratio u tu zemlju ali u ispovesti za Informer tvrdi da tamo nije otišao da ratuje već da obiđe tazbinu.

On kaže da je o odlasku u Jemen obavestio Srbiju i da tu, kako je rekao, nema ništa sporno.

– Tužiću one medije koji su objavili da sam ovde došao da ratujem. Aman, ljudi, nisam džihadista, nisam iz te priče. Tašta i šurak su mi bolesni pa je žena tražila da ih vidi i zbog toga smo ovde došli. Šurak mi je juče preminuo. Je l’ trebalo da dozvolim da mi supruga ne vidi svog brata? Ti mediji prave haos od mog života. Jedino vaše novine pišu korektno i ne uništavaju mi život – rekao je Gegić za Informer.

Ova porodica trenutno se nalazi u regiji Jemena u kojoj je mirno i nema ratnih dejstava.

– Obavestio sam nadležne u Srbiji da želim da obiđem tazbinu i niko mi zbog toga nije pravio problem. Trebalo je u Srbiju da se vratimo još pre mesec ipo dana, ali smo ostali još neko vreme. Moja supruga, koja je Jemenka, ima srbijansku vizu i tamo se vraćamo za koji dan – kaže Gegić.

Muhedina Gegića, njegovu suprugu i decu iz Jemena je evakuisala Srbija nakon što je on apelovao da mu naša zemlja pomogne. Srbija je tada, zahvaljujući podršci Rusije, evakuisala ovu porodicu i obezbedila im avionski let do Beograda.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO