Tutin : Smenjen kadar Zukorlićevog SPP-a Đondić, imenovan Jezdić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević smenio je vršioca dužnosti direktora Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omera Đondića i na njegovo mesto imenovao Ivana Jezdića, saznaje radio Sto plus.

U rešenju koje je Đorđević potpisao 28. februara, a u koji je naš radio imao uvid, navodi se da Jezdić stupa na dužnost 1. marta i da će je obavljati do izbora direktora te ustanove.

“Kod imenovanja vršioca dužnosti direktora Ministarstvo je imalo u vidu činjenicu da Ivan Jezdić, diplomirani pravnik iz Beograda, ispunjava uslove za imenovanje utvrđene Zakonom o socijalnoj zaštiti”, navodi se u rešenju.

Prema informacijama do kojih je naš radio došao, Jezdić je kadar Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, a jedno vreme je bio i predsednik omladine te partije.

Radio je kao pravnik u Gerontološkom centru u Beogradu, a potom i kao direktor Doma za stare “Voždovac”.

Omer Đondić je kadar Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Promena na čelu Doma u Tutinu usledila je nakon inspekcije koju je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputilo u tu ustanovu povodom smrti tri štićenika za tri dana.

U saopštenju za javnost Ministarstvo je tada navelo da je S.D. (32) preminula 26. februara zbog davljenja hranom, dok je istog dana prirodnom smrću, zbog duže bolesti srca i pluća umrla B.M. (73) 26. februara.

Tri dana ranije od srčanog udara u svom krevetu umro je V. G. (40).

Iako nalazi inspekcije nisu javno objavljeni, pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku Suzana Mišić je 3. marta Radio-televiziji Srbije izjavila da je u Domu u Tutinu “ napravljen ozbiljan pomak u obezbeđivanju uslova za boravak štićenika”.

N. Kočović/Sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO