Tutin / Policajac vozilom umalo udario pješakinju, pa se tukao sa kolegama i nasrtao na okupljene građane

Policijski službenik Boban Stašević iz Tutina izazavao je u ponedjeljak, 2. septembra oko 19 sati saobraćajni incident u centru ovog grada u kojem je lakše povrijeđena pješakinja Mersiha Ejupović, prenose lokalni mediji.

Kako Sandžačke nezvanično saznaju, Stašević je, van dužnosti, upravljajući privatnim vozilom marke “seat” nasrnuo na sugrađanku Mersihu Ejupović koja se u tom trenutku kretala pješačkom stazom u blizini mosta i raskrsnice prema Novom Pazaru.

U posljednjem trenutku, kada je primijetila da joj se automobil velikom brzinom približava i penje na pješačku stazu, kako bi izbjegla veće posljedice djevojka je skočila u 2 metra niži haustor, gdje je zadobila lakše tjelesne povrede, piše Sandžak Press.

Kako navode svjedoci ovog događaja, nakon što je na lice mjesta stigla policijska patrola Stašević je, u vidno pijanom stanju, odbio da se podvrgne alkotestiranju i fizički nasrnuo na kolege prilikom pokušaja njegovog privođenja, a jednog od njih oborio na asfalt.

Policajac Stašević je došao u sukob i sa okupljenim građanima koji su nakon udesa negodovali zbog bahatog i neljudskog odnosa ovog policajca nakon što je umalo udario pješakinju.

Kako Sandžačke nezvanično saznaju, povrijeđena djevojka je hitno prebačena u Opštu bolnicu u Novom Pazaru.

Policijski organi i nadležno tužilaštvo još uvijek se nisu zvanično oglasili o ovom slučaju, a na društvenim mrežama se pojavio snimak događaja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO