TUTIN/ KO JE UBICA MESARA? DNK OSLOBODIO KOLEGE SUMNJE!

Ponovljena istraga o smrti Rifata Tiganja, posle devet godina bez rezultata. Analizirani tragovi zaposlenih u klanici gde je pronađeno tijelo.

NI nakon ponovljene istrage, koja je prošle godine otvorena u novopazarskom tužilaštvu – skoro deceniju od smrti Tutinca Rifata Tiganja (27), i dalje je misterija da li se on obesio, kakva je bila zvanična verzija policije i pravosudnih organa, ili je ubijen, u šta sumnjaju vještaci i njegova porodica. U međuvremenu, analizom DNK tragova utvrđeno je da kolege iz klanice nisu doprinijele njegovoj smrti.

Iz Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, koje vodi novu istragu, u četvrtak je nezvanično saopšteno da su konačno urađene i završene DNK analize uzoraka, sačuvanih od prije deset godina. Riječ je o tragovima svih potencijalno “sumnjivih” iz klanice u Tutinu, gdje je Rifat radio i gdje je pronađen mrtav. Iz VJT kažu da predmet nije zatvoren i da se i dalje radi na ovom slučaju.

Supruga žrtve kaže da nema dileme da je Rifat zadavljen, masakriran, pa tek onda tuđom rukom obešen.

– Nema ni govora o samoubistvu, a to su uostalom potvrdili i veštaci – istakla je Mirsada Tiganj. – Očekujemo vještačenje još nekoliko vrlo interesantnih osoba za koje sumnjamo da imaju veze sa Rifatovom smrću. Očekujemo da istraga nastavi da traži ubicu ili ubice sve dok ih ne pronađe. Što se porodice tiče, mi nikada nećemo stati. Ako bude trebalo, ići ćemo u Ministarstvo pravde, pa i do predsednika države.

Podsjetimo, polovinom prošle godine Rifatova supruga Mirsada slučajno je pronašla obdukcioni nalaz iz marta 2009. godine, za koji nije znala da postoji. U njemu se nedvosmisleno tvrdi da je njegova smrt bila nasilna, da se on nije obesio i da je najverovatnije ubijen tupim predmetom, pa potom obešen da bi se insceniralo njegovo samoubistvo. Tada je na vidjelo izašla i činjenica da je policija odmah tražila da se uradi DNK analiza 13 radnika klanice koji su bili sa njim u kontaktu, ali da je tadašnji istražni sudija Višeg suda u Novom Pazaru iz nepoznatih razloga to odbio. Predmet je zatvoren, a porodici je saopšteno da je Rifet izvršio samoubistvo.

NALAZ SLUČAJNO PRONAĐEN

SMRT Rifata Tiganja je nasilna (gušenje stezanjem vrata zamkom koju je aktivno zatezala živa snaga) i u sudsko medicinskom smislu je ubilačkog karaktera stoji, između ostalog, u nalazu sudskog veštaka dr Ljubiše Božića, specijaliste sudske medicine iz Nacionalnog kriminalističkog tehničkog centra u Beogradu. Nalaz je dospio u javnost nakon što ga je prošle godine slučajno, raspremajući sobu svog bolesnog svekra Hasa, pronašla Rifatova supruga Mirsada. Bolesni otac pokojnog Rifata ne zna ko mu je i kada donio ovaj papir, niti su u porodici znali da on postoji.

Izvor Večernje novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO