TUTIN – Epidemiološka situacija u Tutinu pogoršana je u poslednjih desetak dana i stanje nije alarmantno ali je zabrinjavajuće, rekao je danas epidemiolog Doma zdravlja u ovom gradu Mithat Eminović.On je za radio Sto plus rekao da se poslednjih dana broj novozaraženih korona virusom u Tutinu kreće od 15 do 20 na dnevnom nivou.

“Razlozi za povećenje broja obolelih uglavnom su porodični skupovi a u zadnje vreme se javlja dosta pozitivnih slučajeva iz firmi koje ne poštuju epidemiološke mere. Ljudi nažalost nisu svesni da se uz veći procenat vakcinacije i poštovanje epidemioloških mera vrlo brzo može doći do kolektivnog imuniteta”, rekao je Eminović.

Dodaje i da je u Tutinu u poslednje vreme bolja situacija kada je vakcinacija u pitanju.

“Imamo značajno više prijavljenih lica za vakcinaciju i dosta je onih koji su zainteresovani da prime Fajzerovu vakcinu koju očekujemo ovih dana jer je došlo do zastoja u nabavci. Razlog za bolji procenat vakcinisanih svakako je administrativna procedura i nemogućnost ulaska u pojedine evropske zemlje bez potvrde o vakcinaciji”, zaključio je Eminović.

U Tutinu je do sada vakcinisano 1.700 osoba, a revakcinisano 700.

indeksonline.rs/Beta