Turski premijer Yildirim: FETO i PKK će biti uklonjeni s dnevnog reda Turske

Premijer Turske i predsjednik vladajuće Partije pravde i razvoja (AK Parti) Binali Yildirim govorio je na programu obilježavanja 15. godišnjice osnivanja stranke

Premijer Turske Binali Yildirim poručio je jučer u Ankari da će terorizam i sve terorističke organizacije u potpunosti biti uklonjene s dnevnog reda Turske.

Ispred sjedišta vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti) povodom obilježavanja 15. godišnjice od osnivanja stranke , održan je program na kojem su govorili predsjednik AK Partije i premijer Turske Binali Yildirim, bivši turski premijer Ahmet Davutoglu i bivši predsjednik te zemlje Abdullah Gul.

Pored članova partije, programu je prisustvovao i veliki broj građana.

“Suprostavili smo se u inat izdajničkim četama, terorističkim organizacijama, ukratko svima onima koji postavljaju zamke na put naroda. Uz Božiju pomoć niko nas ne može svratiti s tog puta”, poručio je Yildirim u obraćanju.

On je dodao kako “smo danas jači nego jučer” i kako se danas ta partija pred prisutnima nalazi kao partija koja se suočila s nizom kriza, izdaja i zamki.

Yildirim je govorio i o državnom udaru koji su vojna lica odana terorističkoj organizaciji Fetullahci (FETO) pokušala izvesti 15. jula.

“Napadaju jedinstvo ove zemlje i naroda, žele uništiti postignuto, žele zaustaviti naš hod sigurnim koracima ka budućnosti. Neka svako zna da AK Partija zajedno s narodom državu nije prepustila izdajnicima niti će je ikad prepustiti. Neće moći zaustaviti našu odlučnost i realizaciju vizije AK Partije za 2023.godinu da dođemo na visoki stepen civilizacije na koji je ukazao i Mustafa Kemal Ataturk. Upravo suprotno, napadi i izdaje povećat će našu odlučnost”, poručio je Yildirim.

Turski premijer dodao je kako će terorizam, prvenstveno terorističku organizaciju FETO i separatističku terorističku organizaciju PKK ukloniti sa dnevnog reda Turske.

“Nezavisno i nepristrasno sudstvo, očišćeno od četa, pravosudni sistem koji dobro funkcioniše su ono bez čega se ne može”, kazao je Yildirim.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO