Turski konzul ispratio kadete i juniore FK Novi Pazar na turneju po Turskoj

NOVI PAZAR – Kadetska i omladinska selekcija Fubalskog kluba Novi Pazar odigraće naredne sedmice četiri utakmice u Turskoj, a rivali će im biti i vršnjaci iz Fenerbahčea, Bašakšehira, Bešiktaša i Jildirim Bosne.

Fudbalerima, njihovim trenerima i rukovodiocima mlađih selekcija ovdašnjeg superligaša sreću je tim povodom poželeo konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol.

“Imaće priliku da igraju protiv snažnih rivala, a nadam se da će neki od ovih dečaka postati asovi poput Mirsada Jahovića ili Safeta Sandžaklija. Postoji tradicija uspešnih sportista iz Sandžaka u Turskoj”, rekao je Bašol.

Iza omladinaca i kadeta Novog Pazara je uspešna polusezona u elitnoj ligi Fudbalskog saveza zapadne Srbije.

“Zahvalni smo konzolu Bašolu. On je organizator putovanja, koje predstavlja i nagradu za naše omladince kao najbolje u regionu na polusezoni i trenutno drugoplasirane kadete. To je prilika da uspostavimo saradnju sa tamošnjim fudbalskim gigantima”, naveo je direktor mlađih kategorija Novog Pazara Kenan Kolašinac.

On je ocenio da je najbolja preporuka za Novopazarce u Turskoj vrhunska karijera koju je u toj zemlji ostvario najpre Sead Halilagić, a potom i Adem Ljajić, kao i činjenica da je Mirsad Jahović jedan od vodećih menadžera.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO