Turski konzul Bašar Bašol posetio novopazarsku Gimnaziju

 Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol, posetio je danas novopazarsku Gimnaziju i sa direktorom ove obrazovne ustanove Nerminom Dražaninom razgovarao o budućoj saradnji. Konzul Bašol je najavio da će pomoći da se u dogledno vreme u školski program uvrsti predmet izučavanja turskog jezika.

Današnju posetu novopazarskoj Gimzaziji  konzul  Bašol ocenio je kao veoma značajnu i bio je prijatno iznenađen što je deo učenika  razgovorao sa njim na turskom jeziku. Drago mu je što je saznao da ova obrazovna ustanova ima dobru saradnju sa TIKOM koja je 2016.godine donirala deo inventara pa je i on kazao da će se potruditi da pomogne školi.

“Razgovarao smo sa direktorom škole kao i sa njegovim saradnicima pa čak i sa učenicima o tome da u budućem periodu ubacimo u školski program Turski jezik jer znamo da veliki broj mladih ide na studije u Tursku, pa bi za njih bilo veoma korisno da u toku srednjeg obrazovanja krenu sa izučavanjem ovog jezika. Proveli smo jedan lep dan u ovoj školi i pozvali smo direktora Nermina Dražanina i njegove saradnike da nakon ramazana dođu i budu gosti u turskom konzulatu u Novom Pazaru i nadam se da ćemo zajedno odraditi mnogo korisnih poslova”.

Direktor Gimnazije Nermin Dražanin je zahvalio konzulu Bašolu što je izdvojio vreme i posetio školu na čijem je on čelu. “U razgovoru sa konzulom Bašarom Bašolom prepoznao sam njegovu dobru volju za buduću saradnju i veoma mi je drago što sam čuo od njega da će pomoći da se u naš školski program uvrsti i predmet Turski jezik”, kazao je Dražanin.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO