TURSKI F16 srušio pobunjenički vojni helikopter koji je pucao po narodu! FOTO

Vojska je blokirala dva mosta u Istanbulu, Ankaru nadleću helikopteri. Turska vojska je izdala saopštenje da je preuzela vlast, dok premijer Jildirim kaže da se radi o grupi vojnika koja deluje nelegalno i da je Vlada stabilna, a da o državnom udaru ne može biti reči. Rojters javlja da su uzeti taoci u vojnom štabu u Ankari.01:11 – CNN Turk: F 16 srušio helikopter pobunjenog dela vojske.

01:08 – Ovo nije državni udar koji vrši čitava vojska već određeni elementi pokušavaju destabilizovati naše strukture i vojsku. Nadamo se da će se promeniti komandna struktura naše vojske i da će vojska biti lojalna turskoj vlasti, kazao je bivši premijer Ahmet Davutoglu.

01:00 – Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala izjavio je da su se “veoma efikasne jedinice oružanih snaga i policije bore protiv pokušaja državnog udara”. Ala je rekao da su oni reagovali na “bande koje su u zaklonu na određenim lokacijama”.

00:53 – Kemal Hašimi, savetnik predsednika Turske, tvrdi u izjavi za CNN da je Erdogan u Istanbulu. On nije mogao da potvrdi da li ima ranjenih i poginulih.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO