Naslovna Svijet Turska Turska: Zabranjuje se prodaje alkohola, protivnici vlade besni

Turska: Zabranjuje se prodaje alkohola, protivnici vlade besni

turska:-zabranjuje-se-prodaje-alkohola,-protivnici-vlade-besni

ANKARA – Turska je zabranila prodaju alkohola tokom perioda “potpunog zaključavanja” zemlje, koji počinje sutra, što je izazvalo gnev protivnika vlade te zemlje, koji smataju da predsednik Redžep Tajip Erdogan pokušava da nametne svoje islamske vrednosti u zemlji od 83 miliona ljudi.

Zabrana prodaje alkohola u prehrambenim prodavnicima i lancima trgovina biće zabranjena od 29. aprila do 17. maja, prenosi Blumberg, pozivajući se na zvaničnike upoznate sa propisima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom ovog perioda moći će da rade samo prodavnice koje prodaju hranu i druge proizvode, neophodne za život ljudi, precizirao je neimenovani turski zvaničnik za sajt Midl Ist Aj, koji izveštava o događajima na Bliskom Istoku i severnoj Africi.

Kako dodaje ovaj sajt, čije je sediste u Londonu, odluka o zabrani prodaje alkoholnih pića neće uticati na proizvođače koji direktno mogu da prodaju alkoholne proizvode građanima putem interneta ili preko telefonskih narudžbi.

Članovi vodeće turske opozicione Republikanske narodne stranke smataju da ovi propisi odražavaju želje Erdogana i njegove Partije pravde i razvoja o religioznijem načinu života u Turskoj i ocenjuju da će ova odluka imati malo praktičnog uticaja na suzbijanje širenja korona virusa.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version