Turska zabranila pušenje na javnim mestima zbog korone

ANKARA – Turska je danas zabranila pušenje na javnim mestima kako bi usporila širenje korona virusa, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova ove zemlje, dok je vlada upozorila građane da se pridržavaju restriktivnih mera.

Iz turskog MUP-a navode da su zabranili pušenje kako bi građani bili u obavezi da ne skidaju maske na otvorenom da bi pušili cigarete.

“Kako bismo osigurali da se maske nose na pravi način, na snagu stupa zabrana pušenja na otvorenom. To se odnosi na ulice i bulevare gde je protok ljudi na dnevnom nivou ogroman”, dodaje se iz ministarstva.

U utorak, ministar zdravlja Fahretin Kodža je zamolio građane da nose masku preko nosa i da se drže socijalne distance.

“Molim vas samo da radite ono što možete. Ništa preko toga”, napisao je Kodža na Tviteru.

Početkom ove nedelje uveden je policijski čcas za u Istanbulu i Ankari za osobe starije od 65 godina – njima je zabranjeno da izlaze na ulice od 22.00 do 04.00.

Broj novozaraženih od korona virusa u Turskoj skače iz dana u dan, pa je u sredu zabeleženo 2.693 novih pacijenata, prenosi Rojters.

Ministarstvo zdravlja objavljuje samo slučajeve inficiranih sa simptomima, što je naišlo na osudu javnosti u Turskoj, jer se na taj način “krije pravi broj zaraženih u zemlji”, dodaje Rojters.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO