Turska preuzela finansiranje projekata u Novom Pazaru

Ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgic ocijenio je danas da ne postoje nikakvi problemi u realizaciji projekata koje je prilikom posjete Novom Pazaru prije 14 mjeseci dogovorio predsjednik njegove zemlje Recep Tayyip Erdogan, javlja radio Sto plus.
Tada su potpisani sporazumi na osnovu kojih je Turska preuzela finansiranje izgradnje dva nova mosta u centru Novog Pazara, izgradnju novog obdaništa, restauraciju Isa- begovog hamama i rekonstrukciju Sportske hale kod OŠ “Vuk Karadžić”.

Foto: Senad Župljanin

Bilgić je radiju Sto plus rekao da su u pitanju ozbiljni projekti, na kojima se uveliko ozbiljno radi.
“Svi projekti su u nekoj fazi realizacije, a kada se sve bude finalizovalo onda počinjemo i konkretne radove. Kao što znate, birokratski procesi i dobijanje dozvola traju nešto duže od ostalih poslova“, rekao je Bilgic radiju Sto plus.

Foto: Senad Župljanin
On je dodao da će konkretno restauracija Isa- begovog hamama trajati duže, jer podrazumijeva posao od pretraživanja arhiva za originalnim projektom, da bi objekat bio identičan prvobitnom, preko dobijanja dozvola od Zavoda za zaštitu spomenika kulture do same reastauracije.

Foto: BNV
Bilgic je podsjetio da uskoro počinje izgradnja puta Novi Pazar- Tutin, a da će radove izvoditi turska firma.
On je radiju Sto plus rekao da još uvijek nije poznato da li će Erdogan tokom posjete Srbiji početkom ovog ljeta obići i Novi Pazar.

Izvor Sandzacke novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO