Turska: Preminulo još 217 ljudi, najviše u jednom danu dosad

ANKARA – U Turskoj je od poslednjeg preseka potvrđeno 217 novih smrtnih slučajeva od posledica kovid-19, najviše u jednom danu od početka pandemije, saopštio je ministar zdravlja Fahretin Koča.

Turski ministar je rekao da ukupan broj smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 u ovom trenutku iznosi 15.531, kao i da je u zemlji do sada korona virus potvrđen kod preko 1,5 miliona ljudi, a od poslednjeg preseka kod još 31.712, prenosi Rojters.

Ankara je tokom četiri meseca u zvaničnu statistiku ubrajala samo simptomatske slučajeve, kojih je do sada bilo 550.000, ali su od 25. novembra u broj novoobolelih uračunati i pacijenti koji ne pokazuju simptome bolesti.

Turski ministar zdravlja je ranije saopštio da je Ankara isključila mogućnost kupovine ruske vakcine protiv korona virusa zbog toga što ne ispunjava uslove “dobre laboratorijske prakse”, ali je danas istakao da da bi Turska mogla da nabavi vakcinu iz ove zemlje ukoliko bude ispunila sve kriterijume Ankare.

Koča je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da Turska u narednim danima očekuje isporuku vakcine koju je proizvela kineska kompanija Sinovak Bajotek, kao i da je u pregovorima oko nabavke drugih vakcine u slučaju da se pojavi potreba za tim.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO