Turnir u tavli za oko 100 igrača

Novi Pazar će 28. i 29. maja biti domaćin 19. međunarodnog tavlaškog turnira, koji bi trebalo da okupi oko 100 igrača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Turske i Srbije.

Grad Novi Pazar je pokrovitelj takmičenja, čiji su organizatori Sportski savez Novi Pazar i Tavla klub Dedo.

“Naš Sportski savez praktično od početka je uključen u organizaciju ovog turnira, koji beleži 19. izdanje. Zadovoljni smo što pored takmičenja za mlade imamo priliku da organizujemo i nadmetanja nešto iskusnijih sportista. Ovo je lepa manifestacija, koja ima veliki broj učesnika iz mnogih država Balkana. Nadam se da će sve biti u najboljem redu”, rekao je generalni sekretar pazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Višestruki šampion novopazarskog turnira i odnedavno predsednik Tavla-bekgemon saveza Srbije Erduan Jablaničanin priznao je da ga je veliko interesovanje za turnir pomalo i plašilo.

“Posebno mi je drago što imamo dosta prijavljenih iz Srbije jer donedavno nisam ni znao da se van Novog Pazara tavla u našoj zemlji toliko igra. Biće rekordan broj učesnika. Epidemiološka situacija učinila je svoje, pa ljudi jedva čekaju ovakva okupljanja. Od izbijanja pandemije koronavirusa, domaćini smo jednog od prvih takmicenja ovog formata u regionu”, naveo je Jablaničanin.

U okviru Bekgemon opena Novi Pazar 2021, majstori drevne igre odigraće sedam kola po Švajcvarskom sistemu.

Otvaranje je u subotu u 09.45 u Hotelu Atlas, ali će takmičenje početi dan ranije reprezentativnim četvoromečom selekcija Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO