TURKOVIĆ ZA HAYAT.BA: MEDICINSKI RADNICI SU SPREMNI DA KRENU PUT SANDŽAKA

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH u razgovoru za Hayat.ba kazala je da je sa državnog nivoa upućena diplomatska nota Srbiji za dva medicinska tima koja bi zajedno sa pratećom opremom krenula put Sandžaka kako bi se pomoglo građanima u tom dijelu Srbije.

Poštovali smo sve neophodne  procedure. Očekujemo u toku sutrašnjeg dana odgovor iz Srbije. Sve je spremno i urađeno onako kako je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH zatražio. Svi ministri su upoznati i saglasni su sa ovim zahtjevom koji je upućen Srbiji, objašnjava ministrica.

Turković kaže da ukoliko bude bilo potrebe angažovalo bi se dodatno ljudstvo ali za sada desetak medicinskih radnika i neophodna oprema bi se uputili ka Sandžaku.

Medicinski timovi ne mogu tek tako krenuti ka teritoriji druge države. Ja vjerujem u pozitivan odgovor iz Srbije kako bi naši medicinari i oprema što prije bili na raspolaganju, kazala je Turković.

Ekrem Lekić, predsjednik Udruženja građana BiH porijekom iz Sandžaka je za Hayat TV kazao da je direktorica sarajevskog KCUS-a profesorica doktorica Sebija Izetbegović sastavila ekipu koja je već spremna da krene u Sandžak. Sada je sve na vlastima Srbije da daju zeleno svjetlo kako bi to na kraju i bilo realizovano.

Izvor: Hayat.ba (Faruk Durmišević)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO