Turčinu zaplenjen pun kofer psihoaktivnih lekova

BATROVCI – Carinici ju u sredu na na graničnom prelazu u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja oko 5.000 različitih lekova, među kojima je preko 3.000 tableta koje sadrže psihoaktivne supstance.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kod 52-godišnjeg turskog državljanina, koji je sam putovao „pežoom“ francuske registracije, kada su u njegovom koferu pronađeni lekovi.

Putnik je, kako navodi Uprava carina, počeo da objašnjava da je reč o lekovima za ličnu upotrebu i pokazao je carinicima dozer u kojem je bilo 1.200 tableta, rekavši da je to njegova nedeljna doza leka dijazepam.

U pomenutom koferu i u još nekoliko kesa, koje su bile u prtljažniku automobila, pronađene su ukupno 4.482 tablete „diazepam“, „mitrazepam“, „lormetazepam“, „olanzapin“ i „valium“, kao i 17 pumpica za lečenje astme.

Među zaplenjenim tabletama oko 3.200 komada sadrže psihoaktivne supstance, dok su preostali lekovi na bazi paracetamola.

Putnika su zajedno sa otkrivenim krijumčarenim lekovima preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Uprava carina podsećamo da su samo dan ranije carinici na prelazu Vatin zaplenili preko 43.000 pojedinačnih doza različitih lekova, koji su bili sakriveni u prostoru za alat jednog kamiona.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO