Naslovna Sandžak Novi Pazar TURCI POMAŽU U VREME RAMAZANA! Crveni polumjesec dijeli humanitarne pakete tokom Ramazana...

TURCI POMAŽU U VREME RAMAZANA! Crveni polumjesec dijeli humanitarne pakete tokom Ramazana (video)

Novi Pazar – Turski Crveni polumjesec  poklonio je 500 prehrambenih paketa siromašnijim građanima Novog Pazara. Pakete pomoći sa osnovnim prehrambenim namirnicama, težine 18 kg, a u vrijednosti od oko 2500 dinara podijeljeni su  onima kojima je pomoć najpotrebnija.

I ovog puta donator je turski Crveni polumjesec koji je i prošle godine na ovaj način obradovao moge porodice. Ovog puta ova turska humanitarna organizacija donirala je ukupno 500 paketa. Akcija je sprovedena sa ciljem da slabije imućnim podrodicama olakša pripremanje obroka u mjesecu posta.

Postovani Pazarci mi smo došli iz Ankare ispred Crvenog polumeseca da zajedno provedemo par mubarek dana,  da se druzimo kako bi vi lakše ispostili ovaj mjesec. Nadamo se da ćemo ovakve projekte nastaviti ubuduće. Želim da se zahvalim gradonačelniku i njegovom timu koji  nam je pomogao da realizujemo planiranu aktivnost. Čestitam svima ovaj sveti mjesec sa željom da ga fino provedete”, rekla je ispred turskog Crvenog polumjeseca, Ajsegul Genc.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, izrazio je zahavlnost turskom Crvenom polumjesecu za ovu ali iza sve dosadašnje pomoći građanima Novog Pazara. On je rekao da je pomoć veoma značajna za sve, pogotovo u mubarek danima. Koordinator ovih humanitarnih aktivnosti  je Grad Novi Pazar, a distribucija se vrši posredstvom šest lokalnih humanitarnih organizacija: Svetionika, Otvorene ruke, fonda Hadži-Nadžija Karabegović Agušević, Izviđača Sandžaka, organizacije Put sredine i Centra za socijalni rad.

Mi smo pozvali sve organizacije i društva koje se bave humanitarnim radom, i oni će podjelu izvršiti prema spiskovima.  Želim da se zahavlim Crvenom polumjesecu iz Turske i da najavim da će biti još ovakvih akcija”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Ismet Plojović.

Članovi Crvenog polumjeseca obišli su sve one koji nisu bili u stanju da dođu do “Doma omladine“ gjde se distribuirala pomoć,  i one  koji žive u teškim uslovima ili su bolesni.  Isto to uradiće i predstavnici šest lokalnih humanitarnih organizacija koji već imaju spiskove porodica kojima je pomoć najpotrebnija.

Exit mobile version