Troje uhapšeno zbog zloupotrebe položaja, dogovarali kupovine a samo deo robe plaćali

BEOGRAD – Policija iz Kraljeva podnela je krivične prijave protiv tri lica koje sumnjiči da su dogovorili kupovine razne robe sa vlasnicima više pravnih lica ali bez namere da potpuno plate.

U okviru akcije “Gnev” uhapsili su M. P. (1983) i D. К. (55) koji se terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica , dok je M. M. (1967).

Takodje, krivičnom prijavom je obuhvaćen i M. M. (54) koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni M. P. i M. M. se terete da su tokom 2017. godine u svojstvu odgovornih lica privrednog društva “VDM” DOO iz Vrnjačke Banje dogovorili sa vlasnicima više pravnih lica na teritoriji Srbije kupovinu različite vrste roba, bez stvarne namere da isplate njihovu kupoprodajnu cenu.

Кako se sumnja, oni su uz pomoć D. К. angažovali vozače koji su preuzeli robu, nakon čega su veću količinu bez evidentiranja u firmi “VDM”, dok su dobijeni novac od prodate robe zadržali za sebe.

Sumnja se da su M. M. i M. P. dobavljačima platili deo kupoprodajne cene robe, na koji način su im pričinili štetu u vrednosti preuzete a neplaćene robe u vrednosti od 10.481.836 dinara, i tako sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO