Troje uhapšeno zbog sumnje da su bacili Molotovljeve koktele na splav

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom i Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su D. K. (29) i dvojicu maloletnika zbog sumnje da su 18. aprila Molotovljevim koktelima izazvali požar na splavu “Kafe bar Skalar”.

Oni se sumnjiče da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti, saopštio je MUP.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenog D.K. predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana jer postoje okolnosti koje ukazuju da će svojim boravkom na slobodi uticati na svedoke, te da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštilo je ranije to tužilaštvo.

Osumnjičeni je u prisustvu branioca na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela.

Sumnja se da su njih trojica, 18. aprila, došli do jednog splava u Novom Beogradu nakon čega su maloletnici, kako se sumnja, bacili Molotovljeve koktele na taj objekat čime je izazvan požar u kojem nije bilo povređenih, dok je pričinjena veća materijalna šteta.

Dvojica maloletnika privedena su Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva i protiv njih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO